Mannenzang Katwijk

Van het commité Mannenzang Katwijk kregen we een prachtige brief.
Vorig jaar hadden zij ons beloofd dat de opbrengst van de toen gemaakte cd's ten goede zou komen van de drie liefdadigheidsstichtingen vanuit de loods op Hendrikkade 10 in Katwijk.
Geweldig nieuws!! Maar nu kregen we een brief, dat ook de opbrengst van dit jaar erbij zal komen.
Wat een geweldig nieuws voor ons.
Het commité schreef ons dat zij na 20 cd's te hebben gemaakt, niet meer verder wilden gaan.
Nou, dat is begrijpelijk. Want ik geloof dat ieder koor, groot of klein, beroemd of niet wel een cd maakt en ook dat illegale exemplaren maken een fluitje van een cent is. Ja, dan is het misschien beter om nu testoppen, voordat onverhoopt de kosten meer worden dan de baten voor de goede doelen.
Vanaf hier wil ik onze dank aan het commitë meedelen. Dat zij zoveel jaren vrijwillig zoveel gedaan hebben om de cd's aan de man te brengen. Als wij en de de kerk eens op zouden tellen, hoeveel geld hierdoor binnen is gekomen, verdienen jullie vast een prijs of een lintje.
Organist Jaap van Rijn wil ik even expliciet in het zonnetje zetten. Hij heeft altijd belangeloos zoveel gedaan. Het uitzoeken van de muziek, het zelf maken van de tegenstemmen. Het zelf componeren van de voor- en tussenspelen. Echt geweldig! En als klapper op de vuurpijl het aanbod om gewoon door te gaan met de mannenzang, zodat de mannen gewoon met zijn zestienhonderden kunnen blijven zingen. Want dat er animo voor is, blijkt wel uit het feit dat ieder jaar de kerk stampvol zit. Geweldig, ik heb er geen woorden voor.
Heel veel succes en zegen ook voor de komende jaren toegewenst.